THE GOODEST : Seri Katiller Tarafından Yazılmış 10 İlginç Kitap

Seri Katiller Tarafından Yazılmış 10 İlginç Kitap

10-Sakakibara Seito- Zekka



















Sakakibara Seito 1997 senesinde yaşları 10 ve 11 yaşındaki iki çocuğun ölümüne sebep olan Japon seri katilin takma ismi. Yakalandığında sadece 14 yaşında olan Seito'nun gerçek ismi bugün bile kayıtlarda yer almamaktadır. 


Seito 2005 senesinde şartlı tahliyeyle dışarı çıktı ve kendi otobiyografi olan Zekka'yı kaleme aldı. Her şeyi başından sonuna tüm gerçekleriyle kaleme döken seri katil, kitabında cinsel bir sapkın olduğunu da kabul etti. Seito bu sapkınlığını kedilerin üstünde denediğini ancak kısa süre sonra sıkılıp cinayet işlediğini de itiraf ediyor.


Kitap yayınlandıktan sonra Seito içinde bir özür notuyla kitabı kurbanların ailelerine yolladı. Kitapsa kısa süre içinde satış rekorları kırarak Seito'ya tam 1.6 milyon dolar kazandırdı.


9- Charles Kembo- The Trinity Of Superkids












Charles Kembo 2002 ve 2005 yılları arasında dört kişiyi öldürmekle suçlu bulundu. 2003 senesinde eşi Margaret kayıplara karıştı ve bedeni hiçbir zaman bulunamadı. 2003 senesinin Kasım ayında Vancouver Park'ta Sui Yin Ma'nın ölü bedeni bulundu. Beden bir hokey torbasının içine konulmuştu. Daha sonra Ma'nın Kembo'nun kız arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Üçüncü maktülse, Rita Yeung isminde genç bir kızdı. Üstelik Yeung, Kembo'nun üvey kızıydı. Bedeni 2005 yılının Temmuz ayında çöp torbasıyla bagaja koyulmuş bir vaziyette bulundu. Sadece yirmi yaşındaydı. 


Birkaç gün sonra Charles Kembo tutuklandı ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kitapsa Kembo tarafından yazılmasına karşın, J.D. Bauer ismiyle satışa sürüldü. 


8- David Berkowitz- Son of Hope




















David Berkowitz 14 ay içinde altı kişiyi öldüren Amerikalı bir seri katil. Berkowitz sadece geceleri çalışırdı ve genellikle uzun, siyah saçlı kadınları kurban olarak seçerdi. Öldürdüğü kadınların saçlarını genellikle sarıya boyuyordu ve kısa kesiyordu. 


Berkowitz kurbanlarını 44 kalibrelik bir silahla öldürüyordu. Bu yüzden ona "The 44 Caliber Killer" ünvanını da verdiler. Kısa bir süre sonra bir mektup yazıp polise verdi. Bu onun kendini ihbar etme şekliydi.


David Son of Hope'te hapishanede geçirdiği günleri anlatıyor ve Hristiyanlıkla yeniden doğduğunu söylüyor. Kitabından gelen parayıysa öldürdüğü kişilerin ailelerine bağışlamış. 


7-Herman Mudgett-The Strange Case Of Dr. H. H. Holmes
















Yalnızca bir dolandırıcı olduğuna inanılan Herman Mughett, Amerikan tarihine ilk seri katillerden biri olarak geçmiştir. İfadesinde 27 kişiyi öldürdüğünü söylese de, çoğu insan öldürdüğü bedenlerin sayısının 200'den fazla olduğunu düşünüyor.


Herman Chicago'ya taşındıktan kısa bir süre sonra 1893'te Wallace Street'te bir otel açtı. Elbette bu sıradan bir otel değildi. Herman bu oteli kurbanlarını öldürmek için kullanmaktaydı. Otelin içinde birden fazla oda bulunmaktaydı ve hiçbirinde cam yoktu. Odalar çıkmaz bir koridora açılıyordu. Üçüncü kattaki odaların duvarları ses geçirmezdi. Herman öldürdüğü cesetleri gizli duvarlardan geçiriyordu. Polis oteli aradığında bu sahte duvarların arkasında kemikler ve kanlı elbiseler buldu. 


Dr. H. H. Holmes ise Herman'ın idam edilmesinden kısa bir süre önce yayına sürüldü. Herman kitapta kendi çocukluğundan bahsediyor ve itiraflarda bulunuyor.


6- Ian Brady- The Gates Of Janus




















Ian Brady ve ortağı Myra Hindley 1966 senesinde yakalandıklarında üç çocukla birlikte, iki diğer çocuğu da öldürdüklerini itiraf ettiler. Kurbanlar 10 ve 17 yaşlarındaydı. Çoğu cinsel tacize uğramıştı.  Myra'nın kayınbiraderi polisi arayıp ikiliyi ihbar etti. 


Brady 14 yaşındaki Edward Evans'ı on dört balta darbesiyle öldürdüğünü kabul etti. Bu itiraftan sonraki günlerde polis, Evans'ın bedeniyle birlikte kullanılan cinayet silahını da bulmuştu. Bir diğer aramada ikilinin birkaç hafta sonra Manchester'a gitmek için iki bilet aldığı ortaya çıktı. Hazırladıkları bavulların içinden öldürdükleri kurbanların çıplak fotoğrafları çıktı. Bunun yanında ikili, kurbanlarına cinsel taciz uygularken video çekmişlerdi. Polis ellerine geçen fotoğraflardan, kayıp olan bir diğer bedenin de teşhisini yaptı. 


Gates Of Janus'ta Brady bir seri katilin aklının nasıl okunacağına dair bilgiler veriyor. Brady seri katillerin doğuşuyla ilgili teorisini ortaya atarken, ünlü seri katillerin profillerine de kitabında yer verdi.


5- Danny Rolling- The Making Of A Serial Killer




















1990 senesinde Danny Rolling beş üniversite öğrencisini katletmişti. Rolling güz dönemi başlamadan önce Gainesville'e geldi ve Florida Üniversite'sinin yakınlarındaki bir ormanda kamp kurdu. Dört kadın ve bir adamı bıçakladı. Ayrıca öldürdüğü kurbanlardan bazılarına da tecavüz etti. Onunla ilgili korkunç olan bir diğer şeyse, kurbanlarını konumlandırma şekliydi. Christa Hoyt'un bedeni oturur bir şekilde bulunmuştu ve kopmuş kafası raflardan birine yerleştirilmişti. 


1994 yılında beş kişiyi öldürdükten sonra ölüm cezasına çarptırıldı. Rolling ölmeden önce 1989 Kasım'ı boyunca işlediği cinayetleri de itiraf etti. 


The Making of a Serial Killer, Danny tarafından hapishanedeyken kaleme alındı. 1996 yılında yayınladığı kitabında rahatsız edici resimlere ve hikayelere yer vermiştir. Rollings bir hikayesinde Sarasota'da bir kadına tecavüz ettiğini bile detaylarıyla anlatmıştır. Kitap yayınlandıktan bir yıl kadar sonra, Rolling'in kitabı dava edildi. Bu davanın nedeni Rollings'in böyle bir kitabı satarak kâr etmesiydi. Mahkemenin kararıyla kitaptan sağlanan gelir kurbanların ailelerine verilecekti. Mahkeme bunu "kan parası" olarak nitelendiriyordu.  


4- John Wayne Gacy- A Question Of Doubt














Azılı seri katillerden biri olan John Wayne Gacy yaşları 9 ila 20 olan 33 kişiyi öldürmesiyle biliniyor. 


1968 senesinde Gacy homoseksüel olması nedeniyle yakalandı. 10 yıllık bir hapis cezası verilmesine karşın iyi niyetinden serbest bırakıldı. Cezası 18 ay boyunca devlete hizmet vermekti. Serbest bırakıldıktan kısa bir süre sonra Chicago'ya taşındı ve başarılı bir müteahhit oldu. Siyasette aktif biriydi.


Kurbanlarından bazıları yakın çevresinde bulunan arkadaşları ve çalışanlarıydı. Gacy kurbanlarını genellikle evine bir şeyler içmeye davet ederdi. Onlara türlü işkenceler uygulardı ve ölü bedenlerini evin görünmeyen bir kısmına götürüp gömerdi. Zaman içinde Gacy evinin altında cesetleri gömecek yer kalmayınca başka bir taktik geliştirdi ve cesetleri nehirden atmaya başladı. Bazı kurbanları kurtuldu. Onlardan biri olan Jeffrey Rignal polisi arayıp Gacy'yi ihbar etti. 


Gacy'nin yakalanmasından kısa bir süre sonra polis evden yükselen kokuları takip etti. Yirmi sekiz ceset onun evinin altında bulunmuştu. Diğer beş tanesi de nehirden çıkarıldı. 1980 yılında mahkum edildi. 


Gacy kitabının ön sözünde A Question of Doubt'un bir otobiyografi olmadığını söyledi. Ona göre kitap 11 Aralık 1978'den başlayarak 13 Mart 1980 yılına kadar süren bir kabusun ayrıntılı detaylarını açıklamaktaydı. 


3- Donald Gaskins- Final Truth




















Donald Gaskins Amerikalı bir seri katildi. 13 kişiyi hepsi farklı metodlarla öldürdüğünü itiraf etti. Bedenleriyse evinin arka bahçesine gömüyordu. Öldürdüğü kişilerin rakamı bilinmemesine karşın, mahkemeye çıktığında sekiz kişinin ölümüyle ilgili suçlu bulunuyordu. Bunun yanında kendi otobiyografisinde 110'a yakın kişiyi öldürdüğünü söylemekteydi. Kurbanlarından çoğuna öldürmeden önce tecavüz etmişti. 


Gaskin kitabında kendinden yola çıkarak bir seri katilin profilini çiziyor, ve işlediği suçları detaylarıyla açıklıyor. 


2- G.J. Schaefer- Killer Fiction




















G.J. Shaefer yalnızca iki kişiyi öldürmekle suçlanıyordu ve onun bir seri katil olduğuyla ilgili hiçbir kanıt yoktu. Bunun yanında 80 kadını öldürdüğü iddialarına rağmen, kurbanların gerçek sayısı bilinmiyor. 


Schaefer 1973 senesinde iki kıza işkence edip öldürmekle suçlanıyordu. Kızlardan biri 17 yaşındaki Susan Place'ti. Diğeriyse 16 yaşındaki Georgia Jessup'tı. Hapishanedeyken yazdığı mektuplarda başka kurbanlarının da olduğunu itiraf etmiştir. Soruşturması devam ederken polis evinde bir kadına ait olduğunu düşündüğü objelere rastladı. Ayrıca Schaefer'ın evinde 100'den fazla cinayeti anlatan çizim bulundu. 


Kitapta Schaefer'ın itirafları yer almakta. 


1- Carl Panzram- Killer














11 yaşındayken komşularının evini soyması nedeniyle Minnesota'ya gönderildi. Hayatının büyük çoğunluğunu hapishanelerde geçirdi. William Howard Taft'ı dolandırıp kazandığı parayla kendisine bir yat ve lüks bir araba satın aldı. Yatı ve arabayı kurbanlarını öldürmek için kullanıyor, öldürdükten sonra onların paralarını alıyordu. Yolcularını sarhoş hale geitirir ve onları kafasından 45 kalibrelik bir silahla vururdu. 


Panzram kitabında kendi otobiyografisine yer veriyor. Ayrıca kitapta tuttuğu günlükten de alıntılar mevcut.


Bir sonraki listede görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Copyright © THE GOODEST Ebru Almalar