THE GOODEST : Gençliği Anlatan 9 Mükemmel Film

Gençliği Anlatan 9 Mükemmel Film

9- TİNY FURNİTURE (2010)
Yönetmen: Lena Dunham
Senaryo: Lena Dunham
Oyuncular: Lena Dunham, Laurie Simmons, Grace Dunham, Rachel Howe, Merrit Wever

















Film, üniversiteden mezun olup eve döndükten sonra ne yapacağını bilmeyen ve kendini kaybolmuş hisseden Lena'nın eline kamerayı alıp yaşadıklarını anlatmaya çalışıyor. Olaylar ve kişiler gerçek. 

8- REALİTY BİTES (1994)
Yönetmen: Ben Stiller
Senaryo: 
Oyuncular: Winona Ryder, Ethan Hawke, Janeane Garofalo

















Lelaina, Troy, Vickie ve Sammy her biri farklı idealleri olan ve çeşitli dönüşüm evrelerinden geçen dört yakın arkadaştır. Tek hayali iyi bir belgeselci olmak olan Lelaine, dışa vuramasa da Michael'a karşı duygusal anlamda bir şeyler hissetmektedir. Çeşitli işlerde müzisyen olarak çalışan Michael da sessiz kalmayı seçse de Lelaine'e aşıktır. Bir mağazada yönetici olan Vickie ise her gün farklı biriyle birlikte olur ve yakın zamanda yaptırdığı HIV testinin sonuçlarını bekliyordur. Eşcinsel olan ve bunu ailesine açıklayamayan Sammy bu nedenle şimdiye kadar hiçbir ilişki yaşayamamıştır. Lelaine'nin MTV'de çalışan Michael ile tanışması ise herkesin hayatında önemli gelişmeler yaşanmasına neden olacaktır. 
Yönetmenliğiyle de dikkat çeken, komedi türünün vazgeçilmez yüzü Ben Stiller imzalı filmin başrollerinde Ben Stiller, Winona Ryder ve Ethan Ethan Hawke gibi isimler bulunuyor.

7- GÜN DOĞMADAN (1997) 
Yönetmen: Richard Linklater
Senaryo: Richard Linklater, Kim Krizan
Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy

















Fransız yüksek lisans öğrencisi Celine (Julie Delpy) ile Amerikan Jesse (Ethan Hawke), Budapeşte - Viyana treninde bir çiftin kavgası ile tesadüfen tanışırlar. Jesse, Celine'e, ertesi gün uçağa bineceğini ancak parası olmadığından sabaha kadar Viyana caddelerinde dolaşacağını söyler ve Celine'in kendisine eşlik etmesini ister. Viyana'da trenden inerler ve 14 saat boyunca hayatlarını derinden etkileyecek bir beraberliğe adım atarlar. Sabaha kadar süren eğlenceli ve romantik dakikaların yanı sıra, yaşlarının getirdiği zorluklardan, yaşadıkları sorunlara kadar birçok konuda duygu ve düşüncelerini paylaşırlar.

6- GOOD WİLL HUNTİNG (1997)
Yönetmen: Gus Van Sant
Senaryo: Matt Damon, Ben Afleck
Oyuncular: Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck, Stellan Skasgard, Casey Affleck, Minnie Driver

















Good Will Hunting (Matt Damon) Massachuset üniversitesinde çalışan bir hademedir. Aynı zamanda çok zeki ve öğrenmeyi seven biridir. En yakın çocukluk arkadaşları ile bilikte zaman zaman Mahalledeki diğer genç gruplar ile kavgaya ederler. bu yüzden başı kanunla derttedir ve son yaptığı kavgadan dolayı hapise gönderilir. Daha önce Will'in yeteneğini fark edip araştıran üniversite profesörü bir şartla Will'e kefil olup hapishaneden çıkarılmasını sağlar. Tek şart Will'in bir terapist tarafından tedavi edilip içindeki öfkenin dindirilp iyileşmesini sağlamaktır. Will terapist Robin Williams ile birlikte hayatını yeniden yönlendirmeye başlayacak, en yakın arkadaşı Ben Affleck ve yeni tanıştığı kız arkadaşı bu konuda ona destek olacaklardır.

5. ST. ELMOS'S FİRE (1985)
Yönetmen: Joel Schumacher
Senaryo: Joel Schumacher, Carl Kurlander
Oyuncular: Demi Moore, Andie MacDowell, Rob Lowe, Martin Balsam, Emilio Estevez
















Zamanın en önemli gençlik filmlerinden. Üniversiteden mezun olan çok iyi arkadaş grubunun arasında geçen çatışma, aşk ve dostluk hikayelerini konu alıyor. Rob Lowe her zamanki gibi serseri ve çapkın bir tipi canlandırırken, Demi Moore'un da oyunculuğu göz dolduruyor.  

4. SWİNGERS (1996)
Yönetmen: Doug Liman
Senaryo: Jon Favreau
Oyuncular: Vince Vaughn, Heather Graham, Jon Favreau



3- FRANCES HA (2013)
Yönetmen: Noah Baumbach
Senaryo: Greta Gerwig, Noah Baumbach
Oyuncular: Greta Gerwig, Michael Esper, Adam Driver

















Bir dans topluluğunda çıraklık yapan 27 yaşındaki Frances, pek de parlak bir kariyere sahip olmayan bir dansçıdır. Tam anlamıyla istikrarlı bir işe sahip olmayan Frances'in tek hayali çalıştığı bu şirketin daimi çalışanı olabilmektir. Öte yandan kendi jenerasyonundakiler gibi birçok farklı işe atılmakta ancak hiçbirinde tam anlamıyla başarılı olamamaktadır. Frances'i tam anlamıyla anlayan tek kişi ise aynı daireyi paylaştığı Sophie'dir. Ne var ki Sophie'nin hayallerindeki şehre taşınacak olması ilişkilerini sarsacak; Frances'in 'gerçek hayat ve sorumluluklar' gerçeğiyle tanışmasına neden olacaktır.  Senenin en ilgi çekici yapımlarından biri olan Frances Ha'nın yönetmen koltuğunda son dönemin en yetenekli isimlerinden biri oturuyor. The Squid and the Whale filmiyle büyük başarı yakalayan Noah Baumbach'ı, Wes Anderson filmleri için yazdığı senaryolardan da hatırlıyoruz.

2- GARDEN STATE (2004)
Yönetmen: Zach Braff
Senaryo: Zach Braff
Oyuncular: Zach Braff, Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Ian Holm, Jim Parsons

















Film, 26 yaşındaki Andrew Largeman'ın (Zach Braff) 9 sene sonra, annesinin ölümü üzerine eve dönmesini konu alıyor. Annesinin cenazesinde, şimdi bir mezar kazıcısı olan, eski arkadaşı Mark (Peter Sarsgaard) ile karşılaşır. Largeman, babasından uzak dururken eski arkadaşları ile vakit geçirir. Daha sonra Largeman bir doktorun bekleme odasında Sam (Natalie Portman) ile tanışır ve ikili çekingen şekilde yeni bir ilişkiye başlarlar.

1- SCOTT PİLGRİM VS. THE WORLD (2010)
Yönetmen: Edgar Wright
Senaryo: Edgar Wright, Michael Bacall
Oyuncular: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Kieran Culkin

















Scott Pilgrim vs. the World, yönetmenliğini Edgar Wright'ın yaptığı 2010 yılı ABD yapımı sinema filmi. Bryan Lee O'Malley'nin Scott Pilgrim adlı çizgi romanından uyarlanmıştır. Filmde 22 yaşında, Toronto'da yaşayan ve Sex Bob-omb adlı grupta bass gitar çalan Scott Pilgrim'in hayatı konu edilmektedir. Scott, Ramona Flowers adında Amerikalı bir kıza aşık olmuştur ve onun "yedi kötü eski sevgili"sini yenmek zorundadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Copyright © THE GOODEST Ebru Almalar